当前位置: 首页 >> 新闻中心 >> 通知公告 >> 正文

西北工业大学刘昕副教授学术报告

放大字体  缩小字体 发布日期:2019-10-21  浏览次数:

题目Two Virtual Element Schemes for the Cahn-Hilliard Problem in Mixed Form

时间:1024日(周四)下午3:00-4:30

地点:曲江校区理学院报告厅教九楼9-617

摘要:  In this talk, we develop two fully discrete virtual element schemes for the Cahn-Hilliard problem in mixed form. One discrete system leads to the $L^{2}$-error estimate for concentration $\phi$ in the semidiscrete scheme by introducing two elliptic operators. The other discrete system, derived by combining the convex splitting technique and a virtual element discrete nonlinear term, not only exhibits the unconditional unique solvability and the effectiveness of the large time step size, but also possesses the mass conservation and a discrete energy decaying property.  Moreover, these two proposed scheme supports a low requirement on regularity and arbitrary polygons, including non-convex and degenerate elements. By following the algebraic implementation of these two discrete system, we investigate several numerical experiments to present the performance of our numerical schemes.

报告人简介:

刘昕,西北工业大学,理学院,准聘副教授。分别在陕西师范大学获得学士学位、在西安交通大学硕博连读获得博士学位,师从中组部“千人计划”和加拿大工程院院士陈掌星教授。并于201710月至201810月,在意大利国家研究委员会IMATI研究所进行博士联合培养,并加入Franco Brezzi教授(LBB条件提出者、两次国际数学家大会45分钟报告特邀者)的虚拟元研究小组。

主要研究方向为不可压缩流及其相关耦合问题的新型数值方法研究,尤其关注基于多边形网格剖分的虚拟元方法和弱Galerkin有限元方法。迄今为止在Comput. Methods Appl. Mech. Engrg.Comput. Phys. CommunAdv. Comput. Math.等计算数学知名期刊上发表SCI论文7篇,投稿3篇,并多次参加具有国际影响力的学术会议和暑期学校。博士期间曾获得“西安交通大学优秀研究生标兵”(学校授予研究生的最高荣誉,全校共10人)和两次“国家奖学金”以及各学年的“优秀研究生”荣誉奖励。

[ 加入收藏 ]  [ 告诉好友 ]  [ 打印本文 ]  [ 违规举报 ]  [ 关闭窗口 ]